Din totalentreprenör

Varför PVC?

Vilka är bättre – trä fönster eller PVC fönster? Vilket material bör man välja när man köper nya fönster? De här är vanliga frågor som varje fönsterförsäljare har hört fler än en gång livet.

Trä är mer traditionellt, medan PVC förknippas med modernt utseende. Det är mycket viktigt att fönster matchar huset i alla avseenden. Sverige är ett trähusland, så det verkar att naturmaterial med lång livslängd alltid är ett bra val. Däremot har plastfönster många fördelar som fångar köparens intresse och skapar funderingar.

Man brukar kalla PVC-fönster för underhållsfria fönster eftersom de kräver ingen renovering. Dessutom är de konkurrenskraftiga både när det gäller pris och isolering. Plastfönster karmar och bågar är uppbyggda med hålrum för att uppnå god isolerförmåga. Dessutom är de billigare än produkter av liknande storlek och egenskaper i aluminium eller trä.

Vanliga vita PVC fönster passar bättre till moderna hus, men man kan beställa plastfönster med trästruktur och då är det svårt att skilja ett plastfönster från ett träfönster.

PVC fönster har blommat ut i Sverige de senare åren, men fortfarande är det en relativt ny företeelse. De är mer populära i andra länder och redan från början har testats av välrenommerade institut bl.a. ITF Rosenheim i Tyskland eller RISE – Research Institutes of Sweden (tidigare SP) som är känt och uppskattat i Sverige.

Varför välja PVC fönster från Drutex?

08-99 00 33