Barnsäkra fönster

Fönster är en oskiljaktig husdel, men när barn kommer in i våra liv, kan fönster snabbt bli en mardröm för varje ny förälder. Barn har ingen kunskap om hur man uppskattar faran så det är föräldrar som ansvarar för deras säkerhet. Det kan vara mycket riskabel när ett småbarn kan enkelt öppna fönster.

Vi har alla läst eller hört historier om barn som ramlade ut fönster. Därför är det mycket viktigt att se till att alla fönster och dörrar har säkerhetsmedel installerade så att barn kan leka och utforska världen i en trygg miljö.

Lyckligtvis finns det många lösningar för ett barnsäkert hem.

Säkerhetsbeslag – Tilt Beföre Turn

Det fösta elementet att fundera på när man väljer ett barnsäkert fönster är speciellt beslag som medför att fönstret inte kan öppnas utan att tilta det först, vilket förhindrar att barnet ska plötsligt öppna och ramla ut fönstret.

Därför rekommenderar vi att välja fönster som öppnas inåt. Vrid- och utåtgående fönster kan vara ganska riskabla vid bred öppning.

Säkra Handtag

Barn brukar vara mycket aktiva och det är svårt att förutse deras idéer. För att förhindra fall från höjd kan man beställa ett handtag som öppnas bara på ett visst sätt. En av sådana handtag är HOPPE SECUSTIK som innehåller en patenterad spärrmekanism. Om man vrider handtaget från stängt till andra handtagslägen slår den självsäkrande spärrmekanismen till med ett precisions-klickande. Handtaget brukar också göra ett typisk ljud så att det hörs om fönstret öppnas vilket är ett stort plus för fönstersäkerhet.

Några av Secustik-handtag innehåller också KISI (Keep Infants Safe Inside) säkerhetsfunktion. Med KISI erbjuder HOPPE ett barnsäkringselement för fönsterhandtag som genom det erforderliga tvåhandsgreppet, motsvarar aktuella krav på skydd mot att otillåtet öppna fönstret. KISI har en mycket diskret design och kan kombineras med handtag hos serierna Atlanta, London, New York och Tokyo inom Hoppe produkterna.

KISI2 uppfyller den svenska standarden SS 3587 och har testats enligt Nordtest-metoden NT CONS 018.

Call Now Button08-99 00 33